Cervo, Italien. Bild: Magnus Ljungdahl

Sedan snart två veckor tillbaka är jag i Italien. Här har vi fått låna ett hus och vi jobbar med en bok om The Work.

Huset ligger på en höjd, i en liten stad från medeltiden. Nedanför är medelhavet. Några hus bort, bakom vårt, tar ett landskap av kullar med olivlundar vid = BELLISSIMO.

Jag har lyssnat på böcker av Echart Tolle här. För er som inte känner till honom så skriver han om meditation, om vägar till medveten närvaro. Det var länge sedan jag läste någonting av honom. Det var innan The Work hittade mig.

En av de saker som jag gillar med Tolle är den vikt som han lägger vid kroppen, för att komma till medveten närvaro. Han kallar kroppen för en portal (till närvaro och frihet). 

Enligt Tolle är kropp och hjärna ett. Eller rättare sagt, hjärnan är en del av kroppen. Det är inte två separata enheter. Ändå lever många som om det var just så, och med fokus på att vara uppe i huvudet. Mer eller mindre splittrade och avstängda. Och självklart, stressade.

Att vara närvarande i kroppen är också helt nödvändigt för den som gör The Work. Det går inte att göra The Work genom att bara vara uppe i huvudet. The Work är meditation.

När du landar i nuet, slappnar av i kroppen, det är då som frågorna i The Work kan möta svaren på insidan. Det är då som magi sker.

*

Nu ska jag ta min portal ner till havet för ett dopp. Det kommer nog bli lite kallt – och ge energi!

/Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s