”Nyckeln till frihet: Avsluta varje dömande tanke med ett frågetecken.” /Byron Katie

Citatet ovan är ett av mina favoritcitat av Byron Katie. Ja, det är därför som jag har ett broderi med det på mitt nattygsbord!

En portal

Nyckeln, tänker jag, kan vara The Work (The Work består ju av ett antal frågor). Utan nyckeln blir mina dömande tankar blockeringar. Stängda murar som hindrar mig från att uppleva livet. Fängelsemurar.

Men om jag använder nyckeln så kan murarna öppnas. De blir portaler till nya världar. Som gör livet magiskt och stort.

I rörelse

Vetskapen om nyckeln hjälper mig att vara nyfiken på de dömande tankarna, istället för att stänga in mig i dem. Med nyckeln förvandlas tankarna till möjligheter. Och jag kan aldrig veta vart nästa portal kommer leda. Det är spännande!

Istället för att fastna innanför muren så kan jag vara i rörelse. Det är den rörelsen som jag tänker mig är frihet.

/Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s