Vår formgivare Magnus Ljungdahl ville veta mer om The Work! Så han har gjort en liten intervju med Karin Ulveson, som ligger bakom Vänd på det.

Varför håller du på med The Work?

Det korta svaret är: Det får mig att må bra. Både på kort och lång sikt. Direkt efter att jag gjort en omgång med The Work kan jag känna ett lugn infinna sig. Jag kan också känna klarhet, självklarhet och att jag kommer närmare det som är sant för mig.

Ser jag över tid märker jag att metoden gjort mig mer effektiv, jag uppnår lättare det jag önskar, jag har blivit lugnare och mina relationer har förbättrats. De runt omkring mig säger till exempel att jag har blivit mer stabil, positiv och att jag inte klagar så mycket längre!

En annan sak som som jag gillar är att The Work är så enkelt och transparent. Den består av ett antal frågor i kombination med medveten närvaro. That’s it. Även om resultatet ibland kan kännas magiskt, så finns det inget ”mystiskt” med metoden.

Hur ofta gör du The Work?

Ofta! Får jag möjlighet så gör jag det gärna varje dag. The Work är yoga för hjärnan.

Varför ska man göra The Work?

Oj, det finns många anledningar till det. Bland annat de, som jag nämnde tidigare, till varför jag själv gör det.

Byron Katie, grundaren till The Work, brukar säga att hennes metod leder till ”Ett vänligare universum”. Det citatet tycker jag är bra. De strider vi ser i världen, mellan familjemedlemmar, par, kollegor, grannar, olika ideologier och stater till exempel, har att göra med inre konflikter. The Work kan användas för att förhindra sådana konflikter, metoden kan lösa upp dem.

Har du några tips till den som vill testa The Work?

Kolla gärna in 7 användbara tips på den här sidan, under avsnitten Instruktioner och Verktyg.

Karin, på utflykt till ett av sina många barndomshem. Men som ni kanske vet, hitta hem gör man på insidan:).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s