Stockholm 2019-10-20

The School for The Work

I somras var jag i Tyskland på The School for The Work – en nio dagars, och sena kvällars, träning i The Work of Byron Katie (ni vet, metoden med stöd i forskning kring kognitiv psykologi som löser upp tankar som leder till lidande. Alltså: identifiera en stressande tanke, skriv ner den, svara på 4 frågor och vänd sedan på tanken).

The School var, i korta ordalag: fantastisk.

Och jag tycker att det är magiskt att det existerar sådana här skolor. Samtidigt är det märkligt att vi inte lär oss mer om vårt inre – våra tankar och känslor – i den vanliga skolan. Även om jag har intrycket av att det är vanligare nu än när jag var elev där. Blir superexalterad när jag hör om organisationer som arbetar med The Work i skolor runt om i världen.

2 listor

Vi på Vänd på det har hur som försökt att lägga upp vår hemsida på ett pedagogiskt vis. Ja, kanske lite som en mini-skola. Under fliken Verktyg på hemsidan kan du bland annat ladda ner 2 stycken listor till The Works fråga 3 och 4

Den första listan hör till fråga 3 (Hur reagerar du, vad händer, när du tror på tanken?). Där hittar du en mängd namn på känslor som får oss att ”må dåligt”, indelade i kategorier. 

Listan till fråga 4 (Vem, vad, skulle du vara utan tanken?) följer samma upplägg. Fast så handlar det om känslor som får oss att ”må bra”.

En kontinent

Så, varför då alla dessa uppspaltade känslor? Jo för att de kan hjälpa oss att lära oss mer om vårt inre. Vår inre kontinent. Den heter inte Asien, Afrika eller Europa. Jag vet faktiskt inte vad den heter, bara att den är lika stor som universum – oändlig.

Där inne finns således en hel del att utforska och listorna kan hjälpa oss att sätta ord på, och därmed också fånga upp, det som i stunden kanske mest känns som ett virrvarr, diffust, suddigt, överväldigande eller på något annat sätt svårbegripligt. När vi får syn på något kan vi lära oss om det. Och vem vill inte lära sig om sig själv? Det är ju det som är självkänsla.

Hälsningar från Vänd på det via Karin,

från en fin plats någonstans i Stockholm, Sverige, Europa, Universum, Världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s