Tips till dig som vill använda The Work

1

The Work är meditation

The Work är ett arbete som bjuder in dig till att vara närvarande när du praktiserar det. Det betyder att du inte kan göra övningarna genom att enbart vara ”uppe i huvudet”. Du behöver landa och låta kroppen vara med.


2

Inga tankar är rätt eller fel


The Work syftar inte till att säga till dig att dina tankar är fel, eller att vissa tankar skulle vara mer sanna än andra. The Work går ut på att luckra upp låsningar och ge dig alternativa tolkningsmöjligheter.


3

Ingen tid är rätt eller fel

Låt det ta den tid som krävs. Ibland tar det tid innan ett genuint svar dyker upp. ”Sitt med det” tills svaret kommer. Ibland kan det gå riktigt fort också.


4

Gemenskap

Det finns folk över hela världen som är intresserade av att göra The Work tillsammans med andra, samt av att ö.h.t  utbyta erfarenheter  – till exempel på facebook. En kurs är en annan plattform där du kan hitta andra intresserade. Det är oftast enklast att göra The Work tillsammans med någon annan.


5

Bli påmind!

Läs böcker, bloggar och nyhetsbrev, kolla på You Tube, lyssna på podcasts, gå på föreläsning eller kurs, använd sociala medier. Det finns många källor som du kan använda om du vill hålla The Work levande i ditt liv. Varför inte gå med i The Work av Byron Katie Sveriges facebookgrupp? Eller i denna facebookgrupp, som förmedlar kurser etc. i The Work. Vi vill också slå ett slag för vår egen blogg, för lite inspiration, samt för bloggen The Work As Meditation där Tod Smith skriver superfina och användarvänliga inlägg. Eller varför inte läsa någon av Byron Katies egna böcker? En bra bok att börja med kan vara Loving What Is.


6

Stöd 24/7

Behöver du vägledning i någonting som har med The Work att göra? Då kan du ringa en kostnadsfri hjälplinje. Där jobbar volontärer som är utbildade i The Work.


7

Bara gör det

Sist men inte minst: Gör The Work. Det vill säga: Skriv ner din tanke, svara på fyra frågor och vänd sedan på det. Ps. Glöm inte att ta med dig ett öppet sinne. Heja dig! Det kan krävas lite mod att göra The Work.