Nu är jag med i Lyckopodden och berättar om The Work av Byron Katie, och om min egen resa med metoden. Du kan lyssna på avsnittet här.

Jag berättar om ett tonårs och – vuxenliv präglat av svårartade tvångstankar och om vistelser på psyket på grund av det. Och om att jag med hjälp av The Work av Byron Katie hittade en väg ur helvetet.

Du kanske tycker att det låter orealistiskt? För enkelt? The Work består ju enbart av 4 frågor och 3 vändningar. En formel som löser upp tankar som leder till lidande. Helt begripligt i sådana fall.

Kanske var det på grund av fördomar mot enkelhet som The Work hittade mig först efter många år av lidande. Och många år då jag passerade olika typer av terapiformer.

*

Förresten, en sak som jag lärde mig när jag studerade på universitetet och bland annat läste historia, idéhistoria och filosofi, var att det svåraste genom historien ofta har varit det enkla. Einsteins formel E=mc2 är ju rätt enkel. Den består av ett E, ett likamedtecken, ett M, ett C och siffran 2. Men samtidigt förklarar den väldigt svåra saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s